Celoslovesnké kolo NAG 2015

Celoslovesnké kolo NAG 2015

Študenti stredných a vysokých škôl sa stretli v Košiciach v celoslovenskom kole „olympiády“ budúcich sieťových špecialistov. Študentskú súťaž Networking Academy Games 2015 organizuje spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s ASC/ITC pri Technickej univerzite v Košiciach, ITC pri Slovenskej technickej univerzite v Bratislave a ITC Žilinskej univerzity.

V desiatom ročníku NAG si študenti zmerali sily nielen v teoretických, ale aj praktických zručnostiach. Na každého účastníka čakala povinná teoretická časť, počas ktorej musel v online teste preukázať svoje vedomosti o sieťových technológiách. To, že súťažiaci majú aj praktické zručnosti , museli neskôr dokázať počas hodinovej skúšky, kde sa popasovali s problémami ako sú konfigurácia aktívnych sieťových prvkov, nastavenie dynamického a statického smerovania, filtrovanie premávky či nastavenie virtuálnych sietí.

A ako v tejto skúške obstáli Javoráci?

Spomedzi stredoškolských študentov z celého Slovenska obsadili v kategórii UNI (jednotlivci) náš Martin Safko úžasné 3. miesto a Alexander Valach vynikajúce 6. miesto. Na prvých priečkach sa striedali so študentami z Nových Zámkov a Handlovej a všetkých súťažiacich či už Košického alebo Prešovského kraja nechali hlboko za sebou, čím môžeme Martina a Alexa hrdo pasovať za najlepších sieťarov stredoškolákov na východe Slovenska ;)

V kategórii HS3 (trojčlenné družstvá) sa našim tímom v konkurencii 23 zúčastnených družstiev podarilo vybojovať 6. miesto (Tomáš Gardošík, Michal Mulík, Martin Safko), a 10. miesto (Filip Kapsdorfer, Adam Repaský, Alexander Valach).

Bližšie výsledky si môžete pozrieť na oficiálnych stránkach Cisco Networking Academy Slovensko.

My len doplníme, že na úspešné splnenie úloh sa od súťažiacich očakávali vedomosti na úrovni certifikátu CCNA. Keďže tento certifikát je v profesionálnej sfére vysoko uznávaný, mladí ľudia s týmito znalosťami majú v dnešnej dobe výbornú perspektívu na uplatnenie sa na trhu práce. Dôkazom toho bolo aj to, že samotný priebeh súťaže sledovali mnohé významné firmy.

Všetkým zúčastneným blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov ;)



Dátum pridania22.06.2015 00:37
AutorMonika
KategóriePK MAT-FYZ-INF, Úspechy
NálepkyŽiadne


Cisco