Národné kolo súťaže Mladý Európan 2017

Národné kolo  súťaže Mladý Európan 2017

Trio našich študentov v zložení Tatiana Hantáková (Sp.A), Elenka Kovalská (3.B) a Jakub Lengvarský (Sp.B) sa nezľakli silnej konkurencie najlepších gymnazistov na Slovensku a v národnom kole súťaže Mladý Európan sa statočne prebojovali medzi víťazov a obsadili 2.miesto.

Súťaže sa celkovo zúčastnilo 180 škôl, do národného kola postúpilo len 13 najlepších.

Keďže Mladý Európan je medzi stredoškolákmi veľmi populárny (aj kvôli atraktívnym a hodnotným cenám pre víťazov), každoročne sa zvyšuje náročnosť otázok vedomostných testov. Úspech víťazného družstva však spočíva nielen v intenzívnom štúdiu, ale aj v schopnosti zladiť sa v rovine perfektnej tímovej spolupráce. Družstvo musí zvládnuť v predpísanom časovom limite otázky písomného, ale aj vizuálneho testu. Najlepšie „hlavičky“ musia v 15 sekundovom časovom limite napr. poznať autora nemeckej hymny resp. ,ktorý štát v EÚ má najvyššiu hustotu obyvateľstva, alebo aký je názov tradičnej portugalskej hudby.....

Dňa 06. júna sa v hoteli Bôrik v Bratislave uskutočnilo finále 12. ročníka vedomostnej súťaže Mladý Európan 2017, ktorej organizátormi sú: Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, sieť informačných centier Europe Direct a spoluorganizátorom a partnerom Úrad vlády SR. Záštitu nad súťažou tento rok prevzali predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda Európskej komisie pre energetickú úniu Maroš Šefčovič. Súťažiaci si zmerali svoje sily vo vedomostiach o histórii a geografii Európy, o zaujímavostiach štátov Európskej únie, či o ich významných osobnostiach.

Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek na záver podujatia povedal: „Verím, že aj vďaka Mladému Európanovi získajú mladí ľudia lepší prehľad o výhodách spoločnej Európy ako aj o možnostiach, ktoré im Európska únia prináša a ktoré si v rýchlosti bežného dňa nestihnú uvedomiť“.

Pozrite si fotogalériu.

Táni, Elenke a Jakubovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu našej školy.

PhDr. Renáta Kudriková, PhD.



Dátum pridania26.06.2017 10:13
AutorMonika
KategórieÚspechy
NálepkyŽiadne


Cisco